16 Haziran 2011

Hemoroid Belirtileri

Hemorodin en sık rastlanan belirtileri şunlardır:

Kanama: Tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra, temizlik aşamasında tuvalet kağıdı üzerinde veya klozet üzerinde ya da tuvalette kan izlerine rastlanılması.

Hemoroid sarkması: Hemoroid sarkmasında küçük tanecikler olarak makattan dışarı doğru sarkma gözlenir. Bu  hemoroid tipi genellikle ağrılı ve kaşıntılı olmaktadır.  Hemoroid nedeniyle oluşan parçacıklar makattan dışarı çıkarlar ve el ile yine içeri itilebilecekleri gibi kimi zamanda de şişerler ve içeri itilemezler. Kimi zaman bütün makat çevresinde bir kaç hemoroid paketi dışarı sarkmış olabilmektedir. 

Trombüs (kan oturması): Bu belirti  kan pıhtısı şeklinde kendini gösterir. Şayet kan oturması gözleniyorsa hemoroid paketinin büyük olduğu anlaşılır ve ağrıya neden olur. Makatın kenar dokularında ağrıya yol açan bir şişlik hissedilir. Bu ağrılı şişlik kaşıma, ıkınma veya tuvalet kağıdı sürtülmesiyle kanamaya yol açabilir. 

Kaşınma: Hemoroidal dokular arasında yer alan dışkı parçacıklarının tamamen temizlenmemesi kaşıntıya neden olabilir. Tam aksine makatı temizlemeye çalışmak hemoroidal dokunun zedelenmesine yol açar ve bu zedelenme de  akıntı veya kaşıntıya neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.