16 Haziran 2011

Ağız Kokusu

Ağız kokusu her yüz kişiden birine sıkıntı yaşatan ve önemli sağlık sorunlarının habercisi olan tehlikeli bir hastalıktır.

Ağız Kokusunun Nedenleri
- Ağız ve diş bakımına gereken hassasiyetin gösterilmemesi.
- Diş ve diş eti hastalıkları.
- Baharatlı besinler ile soğan, sarımsak gibi yiyeceklerin yoğun olarak tüketilmesi.
- Sigara ve tütün mamülleri (ağız kokusuna yol açmalarının yanında dişlerin sararmasına da neden olur).
- Alkollü içecekler.
- Ağız kuruluğu şikayeti olanlar (Tükürük ağızda bakteri oluşumunu önler ve birçok mikroorganizmanın yok olmasını sağlar).
- Çeşitli hastalıklar (akciğer hastalıkları, sinüzit, postnazal akıntı, kronik bronşit, kanser, şeker hastalığı, mide, bağırsak, karaciğer ve böbrek yetmezlikleri )

Bunların dışında pek çok kişi sabah uyandıkları zaman oluşan kötü ağız kokusundan şikayet etmektedir. Bunun nedeni uyurken tükürük bezlerinin daha yavaş çalışarak az miktarda tükürük salgılaması sebebiyle asitli ve benzeri kalıntıların ağız içinde birikmesinden kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı uyumadan önce dişleri doğru tekniklerle fırçalamak ve diş ipi ile temizlemek, sabah uyanınca da dişleri ve dili fırçalamak sabahları oluşan ağız kokusunu önleyecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.