16 Haziran 2011

HEMOROİD TEDAVİSİ

Hemoroid Tedavisi

Hemoroid tedavisi için en önemli unsur kesinlikle kabız kalınmamasının çok önemli olmasıdır. Kabızlık sebebiyle oluşabilecek ağrılı hemoroid vakalarını önlemek amacıyla posalı yiyecekler sık sık tüketilmelidir. Taze meyve ve yeşil sebzeler, tam buğday ekmeği ya da kepek ekmeği tüketilmeli, her gün en az 6-8 bardak su içilmelidir. Hijyenik temizlikte yumuşak dokulu, nemlendirilmiş tuvalet kağıdı veya ıslak mendil kullanmalı, hemoroid dokuları zedelenmemelidir. Gerek duyulursa, güç kullanarak temizlemek yerine, bol suyla yıkanmalı veya tamamen banyo yapılmalıdır.

Temizlenmenin ardından makat yumuşak bir bez ile ya da tuvalet kağıdı ile kurulanmalıdır. Hemoroidin türüne ve derecesine bağlı olarak tedavi opsiyonları değişiklik gösterir. 

1. ve 2. derece hemoroid türlerinin tedavisi:

- Düzgün beslenme
- Oturma banyosu (her gün 4-5 defa sıcak su banyosu)
- Ağrı kesici ilaçlar ve inflamasyon giderici fitil ve kremler
- Skleroterapi (hemoroidin ince bir iğne vasıtasıyla ilaç verilerek kurutulması işlemi)
- Bant ligasyonu (Hemoroid dokusunun dibine lastik bant yerleştirilir, hemoroidli doku kurur ve düşer)

Hekiminiz size doğru beslenme tavsiyeleri verecektir. Ve hemoroidinize cerrahi müdahalede bulunulmasının gerekli olup olmayacağını söyleyecektir. Çoğu zaman 1. ve 2. derece hemoroidlerde ameliyat yapılmaz.
Bu işlemlerde işe yaramazsa diyet uygulanır, olmazsa skleroterapi ve bant ligasyonu uygulanır. 

3.  ve 4. derece hemoroidlerin tedavisi:
 - Ameliyat Seçenekleri
 - Doğru beslenme, oturma banyosu  

Hemoroid Tedavisinde Ameliyat Seçenekleri
Hemoroid ameliyatları zamanımızda hızla ilerleyen teknolojinin de yardımıyla oldukça rahat bir şekilde yapılabilemtedir. Hemoroid ameliyatının ardından artık eskisi gibi korkutucu ağrılı günler geçirilmemekte, hasta dilerse gün içinde, dilerse bir gece hastanede kalıp normal yaşantısına dönebilmektedir. Ameliyat olan hastalar kısa sürede çalışmaya başlayabilmektedirler. Anestezi uzmanları hastanın durumuna bağlı olarak genel anestezi veya spinal (belden) anestezi uygulamaktadır.

Hemoroid Ameliyatı Çeşitleri:
- Açık hemoroidektomi
- Kapalı hemoroidektomi
- Stapler hemoroidektomi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.