16 Haziran 2011

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA TEKNİKLERİ

Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

Doğru diş fırçalama tekniklerinin bilinmesi ve uygulanması ağız ve diş sağlığını korumanın temel faktörüdür. Dişlerin ve dişetlerinin korunması için doğru fırçalama teknikleri ile dişler ve dişetleri temizlenmelidir. Diş fırçası yumuşak dokulu yuvarlak uçlu fırçalardan seçilmelidir.  Böylelikle diş fırçalarken dişler ve dişetleri zedelenmez. Diş fırçalarken yavaş hareketlerle, dişetini kapsayacak şekilde ağır hareketler yapılmalı, bilhassa arka bölgede yer alan dişlerin, dolgu ile kronların temizliğine dikkat edilmelidir.
-  Dişler şu sıraya göre özenle fırçalanmalıdır;
-  İlk olarak üst dişler ile üst dişlerin dış yüzeyleri sonra alt dişler ve alt dişlerin dış yüzeyleri
-  Üst dişlerin kısımları ve daha sonra alt dişlerin iç kısımları
-  Üst ve alt dişlerin çiğneyici kısımları
-  Son olarak da dil de fırçalanmalıdır.

Diş fırçası dişeti başlangıç bölgesine 45 derecelik açıyla yerleştirilmelidir. Diş fırçasının kılları dişin yüzeyine ve aynı zamanda da dişetine temas ettirilmelidir.  Dişlerin dış yüzeyleri fırçalanırken, diş fırçası 2-3 dişi kapsayacak biçimde yerleştirilmeli, ileri ve geri yuvarlak hareketler yaparak dişetinden dişe yönelik hareketlerle fırçalanmalı ve en son olarak da yanda yer alan 2-3 diş için işlem bir kez daha uygulanmalıdır.
Dişlerin dış kısımlarını fırçalama işlemi bitince dişlerin iç kısımları fırçalanmalıdır. İç kısımlarda da fırçalama işlemi tamamen aynıdır. 

Diş fırçalama tamamlanınca dil de narin hareketlerle fırçalanmalıdır. Bu şekilde dilde kötü koku oluşmasına neden olan mikroorganizmalar yok olur. Dilin doğru fırçalanması ile kötü ağız kokusu tamamen önlenebilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.