16 Mayıs 2011

DİŞ İPİ KULLANIMI

DİŞ İPİ KULLANIMI
Diş ipi, diş aralarında kalan besin kalıntılarının temizlenmesi bakımından inanılmaz faydalı bir alettir. Çocukluktan itibaren diş ipi kullanmaya başlamak ve  doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanma tekniklerinin bilinmesi ağız ve diş sağlığının korunması için şarttır.

Dişleri fırçaladıktan sonra diş ve diş eti çizgisi ile dişler arasında kalan yiyecek kalıntılarının dişlerden uzaklaştırılması amacıyla diş ipi kullanılır. Bu kalıntılar diş çürümesinin en önemli sebeplerindendir.

1. 30 cm uzunluğunda diş ipi uygundur. Diş ipinin bir bölümü bir elin orta parmağına diğer ucu da diğer elin orta parmağına sarılır. İpin bir bölümünün ortada olması gerekmektedir. 

2. Ortada kalan ip bölümü işaret parmağı ile geriye doğru itilir.

3. İp, dişlerin arasından geçirilir.Yumuşak ve nazikçe uygulanması gereken bir harekettir. İp diş etine kadar temas ettirildikten sonra ağız boşluğuna doğru diş aralarını sıyıracak biçimde indirilir. Bu esnada diş etinin kesilmemesine dikkat edilmelidir. 

4. Aynı işlem başka bir parça diş ipi ile alt dişlere de uygulanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.