16 Mayıs 2011

DİŞ AĞRISI

DİŞ AĞRISI

Diş ağrısı çenenizin ve yüzünüzün etrafındaki ağrıdır. Buna genellikle dişinizdeki  bir sorun neden olur. Diş ağrısına diş kökünde tahriş olmuş bir sinir, enfeksiyon,  çürüme veya diş kaybı neden olabilir.

Her dişin orta kısmında diş özü bulunur. Diş özü içinde çok sayıda hassas sinir ve  kan damarı bulunan yumuşak, süngersi bir dokudur. Diş özü sert doku  katmanlarıyla çevrilmiştir ve en dış tabaka mine tabakasıdır.

Dişin içinde bulunan dişözü iltihaplandığında diş ağrısı meydana gelir. Buna  genelde pulpitis denir ve sıklıkla diş çürümesinden kaynaklanır. Dişte oyuklar  (çürükler) meydana gelerek alttaki siniri açıkta bırakır. Sinire dokunan yiyecek ve  içecek (özellikle sıcak ya da soğuk olduğunda) ağrıya neden olur.

Bu tedavi edilmezse, dişözünüz ölür ve enfekte olur. Bunun sonucunda apse  oluşur ve şiddetli, zonklayan bir ağrıya neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.