16 Mayıs 2011

DİŞ ETİ HASTALIKLARI

DİŞ ETİ HASTALIKLARI

Diş eti hastalıkları her zaman olmasa da gene olarak ağız ve diş bakımı yani diş temizliği dikkate alınmazsa meydana gelirler.Dişin diş eti dışındaki kısmı diş minesi adı verilen sert bir tabaka ile kaplıdır. Diş minesinin altında daha yumuşak bir yapı bulunur. En içte ise diş özü bulunmaktadır. Burada bol miktarda damar ve sinir yer alır. Diş gövdesi diş etine ve onun altındaki kemiğe girdiği bölümde daralmaktadır. Bu bölüme dişin boyun bölümü adı verilir. Çene kemiği içinde kalan kısmına ise dişin kök bölümü denmektedir. Diş kökü diş yuvasında çene kemiğine özel doku uzantılarıyla sıkıca bağlıdırlar. Diş eti hastalıkları, diş çürükleri ağız kokusuna yol açabilirler. Ağız kokusu  nedeni araştırılması gereken önemli hastalıktır
.
Diş eti hastalıkları diş sağlığı sorunları içinde en önemli sağlık sorunlarındandır. Ağız ve diş temizliği  bozukluğu ile alakalıdır. Başlangıçtan itibaren diş etleri kolay kanamaya başlarlar. Diş eti kanamalarında diş hekimi muayenesi zaruridir. Diş etleri, diş yuvaları ve ağız tabanındaki iltihaplanmalar genel olarak diş eti hastalığı olarak bilinmektedir. Diş üzerindeki plaklar bunun en önemli sebebidir. Tedavi edilmeyen diş eti apseleri çene kemiğinde de apse oluşmasına ve zarar görmesine neden olabilir.

Diş çürüğü, diş eti hastalıkları, sinüzit, bademcik iltihabı, solunum sistemi hastalıkları, sindirim sorunları, ağız bakım yetersizliği ağız kokusuna yol açabilir. Bu durum, sosyal ilişkileri de olumsuz etkiler. Bazen metabolizma hastalıkları da ağızda kendine özgü kokulara sebep olabilirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.