16 Mayıs 2011

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI NASIL KORUNUR?

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI NASIL KORUNUR?
Ağız ve diş sağlığının korunmasında erken tanı inanılmaz derecede önemlidir. Bundan dolayı senede minimum iki defa diş hekimine muayene olmak tavsiye edilir.

Diş çürümesi oluşumunu engellemede içilen sularda uygun miktarda flor bulunması, düzenli olarak dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanılması, aşırı tatlı ve şekerli besinlerden mümkün olduğu kadar kaçınmak, şekerli yiyecekler tüketildiğinde kesinlikle dişlerin fırçalanması, diş hekimi kontrollerine düzenli olarak gitmek ana şartlardır. Diş eti hastalıklarından korunmada diş fırçalama ve düzenli diş hekimi muayeneleri önemlidir.

Dişlerde gelişim bozuklukları varsa erken dönemde özel diş hekimliği dallarında uzmanlaşmış birimlere başvurularak gerekli tedavi sağlanmalıdır.

Aşırı asitli ve şekerli besinler bakterilerin etkisini çoğaltır. Dişler sert cisimlerle karıştırılmamalı, fındık, ceviz vb. kabuklu besinler dişlerle kırılmamalıdır. Bunlar diş minesinin çatlamasına ve bakterilerin etkisinin artmasına sebep olur. Diş minesinin koruyucu etkisi ortadan kalkar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.