12 Şubat 2015

Merkezi hastane randevu sistemi nedir?

Son günlerde sık sık duyulmaya başlanan bir sistem merkezi hastane randevu sistemi... Peki merkezi hastane randevu sistemi ne? Ne işe yarar? Kimler yararlanabilir? Ücretli mi bedava mı? Merak ettiğiniz her şeyi bu sayfadan öğreneceksiniz.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi özetlemek gerekirse Türkiye'de bulunan bütün devlet hastanelerinin randevu sistemlerine tek bir merkezden erişim sağlanması amacıyla hazırlandı. Bu projede bütün illerin devlet hastanelerinden internetten veya telefonla tek bir merkezden randevu almak mümkün. 

Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde sistem şu şekilde tanımlanmış 

"Sağlık Bakanlığı Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi'dir.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi; vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır."

Her gün binlerce kullanıcı bu sistem ile devlet hastanelerinden ve sağlık ocaklarından randevu almakta. İnternetten randevu almak tamamen ücretsiz. Telefonla randevu almak ise ücretli.




*Kaynak: Bu bilgiler Randevular.org adlı siteden alıntılanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.