5 Eylül 2011

Sağlık Bakanlığı Sağlık-Net Portalı

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen en mühim e-sağlık uygulamalarından biri  olan Sağlık-Net portalı; sağlık kurumlarında üretilen bütün verileri kaynağından, en uygun  koşullarda ve standartlara uygun  biçimde toplamayı ve toplanan datalardan ihtiyaç duyulan bilgileri üreterek hizmet üretimini hızlı, güvenli, standartlara uygun bir biçimde gerçekleştirmeyi amaçlayan bir bilgi ve  iletişim portalıdır. Sağlık-Net ile vatandaşlara ait sağlıkla alakalı bütün dataların, doğumundan vefatına değin, merkezi olarak elektronik bir platformda bir araya getirilmesi ve derlenmesi amaçlanmaktadır. Elektronik platformda depo edilen bu datalara, ihtiyaç duyan bütün sağlık personeli ve kurumlar diledikleri yerden arzu ettikleri zaman ulaşabilecektir.


Sağlık-Net pek çok avantajı birlikte getirmektedir. Sistem sağlıkla alakalı  politikaların belirlenmesinde, sağlık sektöründeki problemlerin ve önceliklerin belirlenmesinde, tedbirlerin alınmasında, sektör kaynaklarının, faaliyetlerinin ve yatırımların planlanmasında, sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin  değerlendirilmesinde, bilimsel araştırma ve faaliyetlerde kullanılmak üzere yeterli veri toplayacak ve işleyecek bir işlev üstlenecektir . Sağlık-Net,  gelişen teknolojiler doğrultusunda modüler yapılarla gerektiğinde büyüyebilen,  kullanıcı-hizmet sunucu ilişkisine en az ihtiyaç duyan bir yapı olarak tasarlanmıştır. Bu sistem, zamanımızdaki iletişim imkanlarını kullanarak uygulanabilecek bir ortak veri tabanı üzerinden işleyecektir. Sevk zinciri bu sistemle daha etkin, hızlı ve güvenilir bir hale gelecektir. T.C Kimlik numarası gibi özgün bir referans numarasının bütün sağlık veritabanlarında ilave bir unsur olarak benimsenmesi, farklı veri tabanlarında tutulan verilerin karşılıklıeşleştirilmesine fırsat verecektir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.