26 Nisan 2011

DEPAM DEPRESYON VE PANİK ATAK MERKEZİ

DEPAM DEPRESYON VE PANİK ATAK MERKEZİ

DEPAM'DA
Panik Atak, Depresyon, Sosyal Fobi ve Diğer Fobiler, Takıntı ve Saplantılar, Gençlik Sorunları, İntihar Davranışı, Cinsel Sorunlar, Çekingen, Utangaç Alıngan, Şüpheci Titiz, Mükemmelliyetçi Kişilik Problemleri ve Kişilik Testleri, Eşler Arasında Kıskançlık Sorunu, Uyku Bozuklukları, Manik Depresif Bozukluk, Yeme Bozuklukları (Aşırı Yeme veya Yememe), Alkol Sorunu gibi konularda teşhis ve tedavi hizmetleri verilmektedir.

NEDEN DEPAM?
Her yüz kadından yirmisinin (%20), her yüz erkekten onunun (%10) yaşamlarının bir döneminde DEPRESYON geçirdiği bilinmektedir. Toplumdaki her yüz insandan 3-5'inin PANİK BOZUKLUĞU ve yüz insandan 15-20'sinin PANİK ATAK geçirdiği çalışmalarda ortaya çıkarılmıştır. Panik bozukluk kadınlarda iki kat daha fazla görülmektedir.Diğer yandan depresyon ve panik bozukluk % 40 oranında birlikte görülebilmektedir.

Depresyondaki halsizlik, uyuşukluk, yorgunluk, uykusuzluk, iştahsızlık, ateş basmaları, karıncalanma, mide ve bağırsak sistemine ait bedensel belirtiler nedeniyle hastalar, genellikle dahiliye uzmanı veya diğer branştaki hekimlere başvurmaktadır...

Panik bozukluktaki PANİK NÖBET'leri sırasında ortaya çıkan :
Çarpıntı, göğüste sıkışıklık, ağrı, sol kolda uyuşma,
Boğazda düğümlenme, nefes alamama,
Sıcak soğuk basmaları
Uyuşukluk karıncalanma
Bunaltı, miğde de ağrı, sıkışma hissi
Baş dönmesi, olayları bir sis perdesinin arkasında görme,
Kontrolü yitirme, istenmeyen bir şey yapma korkusu,
O anda sanki ölünecekmiş gibi korkma belirtileri nedeniyle hastalar "Kalp krizi" geçirdiklerine inanarak dahiliye acil ünitelerine ve Kardiyoloji uzmanlarına gitmektedirler.

Gerek depresyon gerekse panik bozukluk hastalığında yapılan dahili , fiziksel muayeneler ve yapılan laboratuvar tetkiklerinde bir anormallik tespit edilemez. "Her şey normaldir". Ama hastanın hastalığı devam etmektedir. Hasta yakınları buna bir anlam veremez. Bu yüzden sık sık doktor değiştirilir ve yeni tahliller yaptırılır... Bu arada hastalık ilerler ve hasta hala hastalığına bir çare bulamamıştır.

Sonuçta konuyu bilen bir hekimin ya da çevrenin önerisiyle hasta psikiyatri uzmanına gelir ya da getirilir. Çevre tarafından tembellik, uyuşukluk, hastalık hastalığı, evham diye nitelendirilen bu durumun hiçte öyle olmadığı ve hastanın gerçekten hasta olduğu anlaşılır. Böylece hasta hem anlaşılmaktan dolayı mutlu olur hemde hasta yakınları hastaya karşı olan duygu ve düşüncelerini değiştirme imkanı bulur. Hele birde birkaç hafta sonra tedavinin olumlu etkileri görülmeye başlandımı büyük bir ümit ve rahatlama ortaya çıkar. Geride kalan ise çekilen acı ve ızdırap; ekonomik sosyal ve mesleki yapılardır..

Depresyon ve panik hastalığının sanki bir dahili hastalıkmış gibi dışarıya yansımasından yola çıkarak ; hastaların "gecikmeden" dolayı her türlü kayıplarını asgariye düşürmek amacındayız. Bunun için depresyonu tanıtıcı yayınlar, makaleler,broşürler hazırladık.Halende çalışmalarımız devam etmektedir Toplumun bu iki hastalığı tanıması için broşürler makaleler, kitaplar, yazılacak bilimsel araştırmalar yapıyoruz. Ayrıca yabancı toplumlarla Türk toplumu arasında belirtiler, nedenler ve diğer özellikler açısından sosyal-kültürel-biyolojik farklılıklar araştırılıp yeni yaklaşım biçimleri geliştirilmeye çalışıyoruz.

Bu amaçlar çerçevesinde DEPAM'da Psikiyatristler, klinik psikologlar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları, sosyal hizmet uzmanları, psikiyatri hemşireleri görev yapmaktadır. Daha önce dahili muayane ve tetkiklerden geçmemiş hastalar gerek görüldüğü takdirde merkezimizin anlaştığı Kardiyoloji ve dahiliye merkezlerinde muayaneden geçirilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.