26 Nisan 2011

BAHADIR ERDOĞDU ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ

BAHADIR ERDOĞDU ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ

Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in katkılarıyla 2010 Şubat ayında hizmete başlayacaktır. Arsası engelli Bahadır Erdoğdu' nun ailesi tarafından bağışlanan merkez Maltepe Belediyesi tarafından yaptırıldı. Engelli Bahadır Erdoğdu' nun babası Adnan Erdoğdu, hayallerini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. 4150 m2 kapalı ve 4200 m2 acık alanı olan, ülkemizin en büyük ve en kapsamlı engelliler rehabilitasyon merkezi olma ayrıcalığını taşımaktadır.

Rehabilitasyon merkezinde bireysel ve grup terapililerinin yanı sıra derslikler, atölyeler, uygulama evi ve uygulama bahçesi bulunmaktadır. Ayrıca siyah-beyaz duyu algı odaları, engelsiz lokal, yatakhane, kış bahçesi, hipoterapi ( atlı terapi) , hidroterapi (havuz terapisi), bilgisayar laboratuarı gibi ünitelerle eğitim verilecektir. Evinden alınan engelli bireylerimiz eğitim aldıktan sonra tekrar servis araçlarıyla evlerine teslim edilecektir. Parmak izleri alınarak Rehabilitasyon Merkezine giriş yapan engellilerimiz merkez içinde ve bahçede toplam 82 kamerayla sağlanan gözlem sonucu güvenlikleri sağlanacak , çıkışlarında tekrar parmak izleri alınarak çıkış yapacaklardır. Ayrıca engelli ailelerimiz çocuklarını evlerinde veya işlerindeyken internet üzerinden kameralarla takip edebilecekler.

13 kapasiteli yatakhanemizde 24 saat kalabilecek olan engellilerimiz merkezdeki eğitim ve sosyal faaliyetlerin hepsinden faydalanabilecekler. Ayrıca haftasonu gezi ve kermes piknik gibi aktiviteler düzenlenecektir.

Terapi odalarının hepsinde dahili ses sistemi, kamera sistemi ve projeksiyon sistemi mevcut olup engellilerimizin hijyenleri de göz önünde bulundurularak bütün derslik ve terapi odalarında lavabo ve wc konulmustur.

Velilerimiz için veli bekleme salonumuzda internet bağlantısı, TV, kafeterya hizmeti ve çocuklarını dersteyken izleyebilecekleri kamera izleme ünitemiz bulunmaktadır. Düzenli olarak aile eğitim ve yönlendirme seminerleri verilerek engelli ailelerini bilinçlendirmek için rehberlik servisimiz hizmetlerinde olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.