24 Kasım 2010

Araç Muayene Randevu

Araç Muayene Randevu
Araç muayene randevu alma işlemleri hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı Randevular.Com sayfasıdır. Bu sayfada araç muayene randevu alma  yolları, araç muayene randevu istasyon adres ve iletişim bilgileri yer almaktadır.

Hemen altta yer alan link vasıtasıyla online olarak randevunuzu alabilirsiniz.


TÜVTURK araç muayene online randevu almak için ilk olarak üstteki linke tıklayınız. Bu link sizi TÜVTURK'e ait randevu işlemleri sayfasına götürecek. Bu sayfada ilk olarak önemli uyarı ve hatırlatmaların anlatıldığı bir metin göreceksiniz.Bu sayfada bunun dışında periyodik muayene için gerekli belgeler ve hemen altında yola elverişlilik muayene için gerekli belgeler açıklanmış.En altta yer alan yukarıdakileri okudum ve kabul ettim yazan yerin yanını işaretleyip kırmızı devam tuşunu tıklayın.Sonraki sayfada aracın vergi , ogs gibi borçlarının olmaması gerektiği açıklanıyor. Aracın borcu yoktur yazan yeri işaretleyip devam tuşunu tıklayın.Sonraki sayfada TÜVTURK Araç Muayene Randevu Sistemi yazılı sayfaya ulaşacaksınız.Bu sayfada aracın plaka no ve trafik tescil belgesi seri no'su istenecek.Daha sonraki sayfada tarih bilgilerini de girdikten sonra en son adımda randevu işleminizi onaylayıp araç muayene randevu rezervasyonunuzu almış olacaksınız.

Araç Muayene Telefonla Randevu

0212 444 80 08 numaralı Tüvtürk çarğrı merkezini arayarak telefonla randevu almak da mümkün.

Araç Muayene Randevu Genel Bilgiler

TÜVTURK Muayene İstasyon’ları hem randevulu hem de randevusuz hizmet vermekte olup, sadece randevu ile çalışan TÜVTURK Muayene İstasyon’ları da mevcuttur.
Randevu almak için www.tuvturk.com.tr web adresine girebilir “Randevu İçin Tıklayın” butonuna tıklandıktan sonra açılan randevu sistemine sizin için uygun olan gün ve saat için rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Ya da 0212 444 80 08 numaralı TÜVTURK Çağrı Merkezi’ni arayabilir ve randevunuzu organize edebilirsiniz.
Randevu için verilen saat, yarım saatlik araç kabul aralığının başlangıcıdır. Örneğin; randevusunu saat 09.00’a alan bir kişinin kabul işlemleri 09.00-09.30 saatleri arasında gerçekleştirilir.
TÜVTURK Muayene İstasyon’ları randevu sisteminde randevular, en fazla 15 gün sonrasına kadar verilmekte olup, aynı güne de randevu alınabilir.
Randevu Kuralları
·      Randevular plaka bazında alınmaktadır. Randevunuzu, tercih ettiğiniz istasyona uygun bir tarih ve saat aralığında seçebilirsiniz.
·      Randevular, aracın plakası ve tescil belgesindeki seri numarasının uyumu kontrol edildikten sonra verilir. Eşleştirme işlemi, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılır. Bu nedenle randevu alacağınız zaman aracınıza ait “Trafik Tescil Belgesi”ni yanınızda bulundurmanız gereklidir.
·      Randevu aldığınız TÜVTURK Muayene İstasyon’larında randevu saatinizden 10 dakika önce bulunmanız önemlidir. 15 dakikalık gecikme yaşanması durumunda randevunuz iptal edilir.
·       Randevu aldığınız TÜVTURK Muayene İstasyonuna geldiğinizde, İstasyon Resepsiyon alanında yer alan “Sıra Cihazı”na plaka numarasını girmeli ve “Randevu Sıra Numarası” almalısınız. (plaka girişi ile sıra numarası alınmayan TÜVTURK Muayene İstasyon’larında “Müşteri Kabul Görevlileri”ne müracaat edilmelidir) Aldığınız “Sıra Numarası” istasyondaki sıra ekranlarından takip etmelisiniz.
Ayrıca;
  • 1 yıl içinde 2 defa randevusu iptal edilen plaka için 1 yıl içinde yeni bir randevu verilmemektedir.
  • Randevu saatinden önce; randevu yeri ve zamanını değiştirmek mümkündür. Ancak, her bir plaka yılda en fazla 2 defa randevu değiştirme hakkına sahip olup, aynı plakaya 3. kez değişiklik ve/veya yeni randevu imkânı tanınmamaktadır.
  • 1 yıl içerisinde alınan randevulara 2 kez gidilmemesi durumunda yeni bir randevu verilmemektedir.
  • Ön görülen bu kurallar, rezervasyon sisteminin amaç dışı kötü kullanımını engellemek ve amaç dışı kullanımlar nedeniyle oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçmek amaçlıdır.
  • Bir plaka için alınan randevu bir başka plaka ile değiştirilemez.


Araç Muayene Randevu İstasyonları Çalışma Saatleri


Araç Muayene Randevu İstasyonları için Standart Saatler
Pazar hariç haftanın her günü 08:30 – 17:15 (Öğlenleri de Açık)
İstanbul İstasyonları
Pazar Hariç Her Gün
Tüm İstasyonlar
08:30 - 18:15 
Ankara İstasyonları
Hafta İçi
İvedik, Gölbaşı, Akyurt, İstanbul Yolu 
08:30 - 18:15
Polatlı, Şereflikoçhisar, Beypazarı
08:30 - 17:15
Cumartesi
İvedik, Gölbaşı, Akyurt, İstanbul Yolu 
08:30 - 18:15
Polatlı, Şereflikoçhisar, Beypazarı
08:30 - 17:15
Bursa İstasyonları
Pazar Hariç Her Gün
Merkez (Kestel)
08:30 - 18:15
Orhangazi, İnegöl, M.Kemalpaşa, Gemlik, Karacabey
08:30 - 17:15
Adana İstasyonları
Pazar Hariç Her Gün
Seyhan, Ceyhan, Kozan, Yüreğir
08:00 - 16:45
İçel İstasyonları
Pazar Hariç Her Gün
Mersin Merkez, Anamur, Erdemli, Mut, Silifke, Tarsus
08:00 - 16:45
Hatay İstasyonları
Pazar Hariç Her Gün
Merkez, İskenderun, Reyhanlı, Dörtyol
08:00 - 16:45


Araç muayene randevu işlemlerinde Türkiye'nin 1 numaralı randevu bilgileri sitesi olan Randevular.Com'u daima ziyaret ediniz.

2 yorum:

  1. Ahmet Yıldırım Kodaman9 Aralık 2010 17:51

    Araç Muayene işlemlerini sizin kadar güzel anlatan başka yer görmedim. Hakikaten elinize sağlık . Araç muayene randevu hakkında ne gerekiyorsa koymuşsunuz; gerek randevu sayfası direk ulaşım olsun gerek araç muayene istasyonlarının adres ve telefon bilgileri olsun hakikaten ellerinize sağlık keşke bütün siteler bu site gibi olsa.Çok sağolun.

    YanıtlaSil
  2. Araç muayene randevu fiyatları nedir ne kadardır nereden öğrenebilirim çok acil araç muayene randevu almam gerekiyor lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.