10 Ağustos 2010

Bursa Devlet Hastanesi Randevu

Bursa Devlet Hastanesi Randevu
Bursa Devlet Hastanesi Randevu bilgileri bu sayfada yer almaktadır.Sayfada adım adım online randevu alma işlemleri açıklanmaktadır.

Online randevu sistemleri basit ve kullanışlı.Tc kimlik numarası doğum tarihi vs gibi genel bilgileri girerek internetten randevu almak mümkün.


Online randevu almak için üstteki linke tıklayın. Açılan sayfa Bursa Devlet Hastanesi online randevu sistemi sayfasıdır. Bu sayfada T.C Kimlik numaranızı girin ve randevu adımlarını takip ederek randevu alın.

Bursa Devlet Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri
Telefon:(0224) 295 55 00
Faks:(0224) 220 04 77
Adres:Bursa Devlet Hastanesi Hasta Yurdu Cad
İl:Bursa
İlçe:Osmangazi
Web Adres:www.bursadevlethastanesi.gov.tr

Bursa Devlet Hastanesi Tarihçesi
Bursa Devlet Hastanesi, Sultan Abdulaziz’in padişah olması ile tasarlanan memleketin islahı hareketi kapsamında ünlü devlet adamı Ahmet Vefik Paşa’nın 1862 de o zamanki adı ile Hüdavendigar eyaletinin merkezi Bursa’ya vali olarak gelmesi ile, şehrin ve çevrenin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek modern bir hastanenin yapımı için harekete geçilmiş ve bu günkü hastanenin yer aldığı alanın karşısına denk düşen çamlık alandaki eski saray mevkiinde inşaat başlamıştır. 1868 yılında Ahmet Vefik Paşa Hastanesi adıyla, şu anki binamızın karşısında kurulmuştur. Ahmet Vefik Paşa'nın ikinci Bursa Valiliği sırasında da hastane geliştirilmiş ve 60 yataklı kapasiteye çıkarılmıştır. Mali sıkıntıları aşmak üzere muhtelif hanların (Sırmakeş ve Fidan Hanlar) balıkhane gelirleri pazar yeri temizlik gelirleri Nilüfer çayının suyu ve Uludağ'dan gelen odun, kerestenin ve bizzat Ahmet Vefik Paşa'nın kurmuş olduğu Bursa Tiyatrosu'nun gelirleri akar olarak bağlanılmıştır. Geçen zaman içinde çeşitli tarihlerde Bursa'lıların katkıları ile muhtelif eklerle kapasite genişletilmiş, 1904 yılında bahçe genişletilerek yeni binalar yapılmıştır. Birinci Dünya Savaşı'nda Yunan işgali ile büyük ölçüde işlevini yitiren hastane 1922 yılında esaslı bir tamir programı ile onarılmıştır. 1926'daki kapasitesi 150 yatağa çıkmış, geniş bir doktor kadrosu oluşturulmuştur.
Bursa Devlet Hastanesi Ulaşım ve Kroki

Daha Büyük Haritayı Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.